Nyugati tájakon 1. rész
2022. december 28. írta: katabakancs

Nyugati tájakon 1. rész

Kenutúra a Szigetközben

szigetkoz-_33.jpgAhogy már évek óta, idén is augusztusra időzítettük a nyaralást, ami ezúttal sem telt el eseménytelenül. A négy napos kirándulássorozat első napját a Szigetközben töltöttük, ám a gyalogtúra helyett ezúttal vízi úton jártuk be a vadregényes tájat. A kenukat a Cikolaszigeti Kisvesszősi Kempingben béreltük, majd innen indultunk portyáinkra.

Az augusztusi forróságban a vízi madárvilág alig mutatta meg gazdagságát, ám így is találkoztunk tőkés récékkel, kócsagokkal, vörös gémekkel és hattyúkkal. A sekély vizű szakaszok itt-ott egy óriási akváriumot idéztek meg, amiben a zöldes üveg alatt hínárerdő ringatózott és ezernyi hal alkotta raj cikázott ezüstösen.

Csendesen siklott a kenu mentaszínű, néhol zöldes vízben, mely alig hullámzott. Sima tükrét csak a fák gyökereinek vízi szörnyekre hasonlító ágbogai és a vízinövények kikandikáló levelei törték meg, mely utóbbiak felett táncot lejtettek a szitakötők. Csak egy helyen volt kihívással teli az evezés, a part menti zúgónál, ahol úgy felerősödött a sodrás, hogy csak technikásan és a többi kenus segítségével lehetett átjutni.

A nap végén kicsit megmártóztunk a kellemesen hűvös vízben és búcsúztunk a vízivilágtól. Ám van itt még bőven felfedezni való az elkövetkező évekre is!

Vadregényes táj.

szigetkoz-_61.jpg

A part mentén.

szigetkoz-_83.jpg

Benyúló ágak.

szigetkoz-_8.jpg

Vörös gém száll.

szigetkoz-_75.jpg

Tőkés réce.

szigetkoz-_71.jpg

Hínárkert.

szigetkoz-_60.jpg

Szitakötőtánc.

szigetkoz-_58.jpg

Csend.

szigetkoz-_41.jpg

Tükröződés.

szigetkoz-_36.jpg

Úton.

szigetkoz-_33.jpg

Száraz ágak a parton.

szigetkoz-_24.jpg

Mentaszínű víz.

szigetkoz-_15.jpg

Fényfolt.

szigetkoz-_14.jpg

Zubogó víz.

szigetkoz-_98.jpgszigetkoz-_97.jpg

Tapintható csend.

szigetkoz-_89.jpg

Tükröződések a sekély vízben.

szigetkoz-_86.jpg

Szürke gém.

szigetkoz-_114.jpg

Hattyú.

szigetkoz-_116.jpg

Ikrek.

szigetkoz-_119.jpg

Visszaérkezés a kikötőbe.

szigetkoz-_121.jpg

2022. augusztus

A bejegyzés trackback címe:

https://katabakancs.blog.hu/api/trackback/id/tr6817967474

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása