Madártalálkozó
2017. november 25. írta: katabakancs

Madártalálkozó

vadlibak-az-oreg-tonal-_44.jpgAz idei évben ezen a hétvégén rendezik meg a XVII. Tatai Vadlúd Sokadalom nevű rendezvényt, ahol bárki szemügyre veheti tatai Öreg-tavon összegyűlt vadludak ezreit, és részt vehet a programokon.

Tavaly épp átutazóban voltunk Tatán, pont egy nappal a programsorozat előtt, és mivel a hírekben már lehetett hallani, hogy nagy számban gyülekeznek a madarak, megálltunk egy kicsit nézelődni. Épp alkonyodott a leengedett vizű  Öreg-tónál és madarak a tó belseje felé húzódtak. Azonban a lassan rózsaszínbe, majd szürkébe váltó égen is hatalmas felhőkben és hosszú csíkokban húztak a libák. Az erősödő szél messzire vitte a gágogásból álló ricsajt, melyet egy-egy közelben úszkáló kacsa hápogása egészített ki.

Alkonyodik.

vadlibak-az-oreg-tonal-_4.jpg

Napközben a vadlibák a földeken keresnek élelmet. Estefelé az eget beterítik a különféle alakzatokba rendeződő madárcsapatok. Visszatérnek a tóhoz, hogy a vízen töltsék az éjszakát.

vadlibak-az-oreg-tonal-_18.jpg

vadlibak-az-oreg-tonal-_26.jpg

vadlibak-az-oreg-tonal-_38.jpg

Valakik már megpihentek.

vadlibak-az-oreg-tonal-_24.jpgAz alkony színeibe öltözik a táj.

vadlibak-az-oreg-tonal-_35.jpgvadlibak-az-oreg-tonal-_44.jpg

2016. november

A bejegyzés trackback címe:

https://katabakancs.blog.hu/api/trackback/id/tr8313382679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása