Kisvíz idején
2018. augusztus 25. írta: katabakancs

Kisvíz idején

kisviz-idejen-_19.jpg

Hetek óta hallani, hogy a forróság miatt a környező folyók, így a Duna vize is jelentősen leapadt. Folyamatosan születnek a cikkek és fotók az előbukkanó zátonyokról, szigetecskékről a Dunakanyarban. A vízszintcsökkenés folyamatának mérföldköve a Gellért-hegy lábánál rejtőző Ínség-szikla kibukkanása, ilyenkor minden arról szól, hogy mikor és hol dőlnek meg a rekordok.

Egyik reggel a Margitszigetnél jártam, és kihagyhatatlan volt az egyik hídpillér alatt előbukkanó kicsiny félsziget fotózása, de Szentendrén is lőttem pár képet az épphogy csordogáló folyóról. Hamarosan jönnek az őszi esők és visszaáll az eredeti állapot, addig is gyönyörködjünk a kisvíz által megváltozott Duna menti tájakban, míg lehet!

A Margit híd egyik pillére alatt előbukkanó piciny félsziget a hídról fotózva.

kisviz-idejen-_3.jpg

A hídnál és a híd alatt.

kisviz-idejen-_12.jpgkisviz-idejen-_15.jpg

Halraj a sekély vízben.

kisviz-idejen-_4.jpgkisviz-idejen-_26.jpg

Szemben a Parlament.

kisviz-idejen-_19.jpg

Idill.

kisviz-idejen-_29.jpg

Pihegő sirály.

kisviz-idejen-_34.jpg

Szentendrei helyzet a Duna korzón.

duna-korzo-_13.jpg

2018. augusztus

A bejegyzés trackback címe:

https://katabakancs.blog.hu/api/trackback/id/tr3714201207

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása