Maci a málnásban
2019. szeptember 26. írta: katabakancs

Maci a málnásban

Látogatás a Veresegyházi Medveotthonban

macipark-_15.jpg

Az öt és fél hektár területen kialakított Veresegyházi Medveotthon az Állatvédő Világszervezet (WSPA) és a Veresegyházi Önkormányzat összefogásával jött létre. A terület kialakításánál fontos szempont volt, hogy a látogatók a Medveotthon lakóit természetes élőhelyüknek megfelelő környezetben, ugyanakkor biztonságos körülmények között figyelhessék meg, azok zavarása nélkül. Az itt élő állatok korábban magántartásban, cirkuszokban vagy más állatkertekben éltek, de szerepeltek filmekben is, így akad köztük néhány igazi sztár.

Mint az állatkert nevéből is látszik, a főszereplők a medvék, de láthatunk itt farkasokat, hiúzokat, mosómedvéket, ormányos medvéket, rénszarvasokat, lámákat, aligátorteknősöket de néhány háziállatot is.

A medvék számára védőrendszerrel körbekerített területen nem csak két úszkálásra kiválóan alkalmas tó készült, hanem számos barlang biztosít menedéket az elvonulásra vagy szunyálásra vágyók számára. A fás, erdős területen a fára mászás és a rejtőzködés is szabadon gyakorolható.

A kisvonat és játszótér mellett a fő attrakció a medvék mézzel való etetése saját kézből, melyhez a helyszínen biztosítanak fakanalat. Mégsem lehet mindig málnát enni, nem igaz?

Farkasportré.

macipark-_2.jpg

Négymancsos gyorsúszás.

macipark-_3.jpg

Kicsit szomorkás.

macipark-_17.jpg

Medvemosoly.

macipark-_26.jpg

Nagyon figyel.

macipark-_15.jpg

A mézet nem csak a medvék szeretik.

macipark-_12.jpg

Lustálkodó oroszlánok.

macipark-_22.jpg

Egy tappancs.

macipark-_21.jpg

Kölyökfarkas és farkasportré.

macipark-_32.jpgmacipark-_29.jpg

Az első őszi levél.

macipark-_34.jpg

Aligátorteknősök.

macipark-_42.jpgmacipark-_44.jpg

Ormányosmedve.

macipark-_52.jpg

Lám egy láma.

macipark-_71.jpg

 Ő itt egy kicsit hezitált.

macipark-_72.jpg

De a porfürdő mégis túl csábító volt.

macipark-_75.jpg

Forrás: A Medveotthon honlapja

2019. augusztus

A bejegyzés trackback címe:

https://katabakancs.blog.hu/api/trackback/id/tr4215109968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása