Szevasz tavasz!
2024. február 07. írta: katabakancs

Szevasz tavasz!

dscn5470.jpgSzokásos tavaszváró sétámat tettem a Margitszigeten a hirtelen jött jó időben. A nagy szélben gomolygó felhők rétegei között gólyapár keringett. A Japánkert tavában álló szobor talapzatánál ádáz küzdelem folyt a napozóhelyért két ékszerteknős között, végül többszöri kísérlet után sikerült csak a partraszállás. Egy tollászkodó kacsa figyelte őket, és cseppet sem zavartatta magát.

Lépten-nyomon rigók sürögtek, cinkék és tengelicek repkedtek az ágak közt, a varjúk és szarkák pedig kíváncsian nézelődtek. A Duna vize most is kissé magas volt, a legutóbbi árvíz alkalmából fennakadt fatörzsön hangosan sivítozó sirályok tanyáztak.

A Szent Mihály-kápolnánál aztán megtaláltam azt, amiért idejöttem: előbújtak a téltemetők, ám egyelőre csak moderáltan sárga virágszigetek képében. A kis kelyhek közül előtörő sárga szirmok igazán szemvidítóak minden évben. Jöhet a tavasz!

Felhők jöttek-mentek.

dscn5447.jpg Februári gólya.

dscn5450.jpg

Teknőspár küld a napozóhelyért.

dscn5440.jpg

Szent Mihály-kápolna.

dscn5483.jpg

A kápolna mellett nyíltak a téltemetők.

dscn5461.jpgdscn5480.jpgdscn5482.jpg

Feketerigó kutat ennivaló után.

dscn5494.jpg

Sárga a tavalyi lomb.

dscn5496.jpg

Sirálytalálkozó.

dscn5500.jpg

2024. február

A bejegyzés trackback címe:

https://katabakancs.blog.hu/api/trackback/id/tr118320447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása